Mijn favorieten

Kopen met V&W Makelaars?


Graag laten wij eerst één van onze klanten aan het woord:
 
,,Ik kocht vanuit het buitenland een huis. Arjen Cardinaal heeft dat op afstand voortreffelijk begeleid. Wat meteen opviel was de welgemeende interesse in mijn situatie en de natuurlijke ongekunstelde omgang. Het huis is vervolgens met vakmanschap beoordeeld. Tijdens de onderhandelingen bleef de makelaar realistisch en eerlijk. Ook de nadelen van de deal werden benoemd. Zeker niet een makelaar die alleen broodjes wil schuiven en omzet wil draaien.''
                                                                                        
Bas M. 

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Veel mensen zoeken tegenwoordig hun droomhuis via internet. Dit gaat snel en u kunt bovendien heel eenvoudig huizen vergelijken. Op Funda kunt u zelfs snel laten uitrekenen of het huis van uw keuze ook financieel haalbaar is. Ook andere zaken die met het kopen van een huis samenhangen, worden steeds vaker digitaal geregeld. Het is echter de vraag of dat altijd de slimste oplossing is.

Want hoe vaak komt het niet voor dat mensen een huis kopen waarvan achteraf blijkt dat er veel te veel voor betaald is? Of waarbij de buurt toch veel minder leuk is dan aanvankelijk werd gedacht? Het kan daarom geen kwaad om - ook al doe je een aantal zaken zelf - toch een adviseur in de arm te nemen die u voor vervelende scenario’s kan behoeden. V&W Makelaars luistert naar uw wensen, weet wat er speelt in de omgeving en kan u wijzen op alternatieven waar u zelf nooit op zou komen. Maar wij kunnen meer voor u betekenen.
 
Goede redenen om V&W Makelaars als aankoopmakelaar in de arm te nemen

Oude huizen zijn geliefd, maar vertonen vaak ook mankementen. Als u geen bouwkundige bent, is het lastig om in te schatten welke maatregelen genomen moeten worden om het huis weer in goede staat te brengen. V&W Makelaars kan u vaak vooraf al een inschatting geven welke investeringen u zult moeten doen.

Een huis kopen is vaak de grootste uitgave die mensen doen tijdens hun leven. Helaas is er niet altijd voldoende tijd om over zo’n grote beslissing na te denken en moet er vaak snel besloten worden, zeker als de markt schaars is. Pas op voor emotionele beslissingen. Juist als het op onderhandelen aankomt, is het zaak uw hoofd koel te houden. Door V&W Makelaars als aankoopmakelaar voor u te laten bieden, is de kans veel kleiner dat u teveel voor een huis betaalt. Wij zijn immers alleen rationeel bij het huis betrokken. Ook kunnen wij dankzij onze deskundigheid en ervaring veel beter inschatten wat de werkelijke waarde is van het huis. Ook zullen wij u wijzen op eventuele ontbindende voorwaarden die wij aan het bod kunnen koppelen.

V&W Makelaars zal ook de koopovereenkomst die door de verkopende partij wordt opgesteld goed controleren, zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.  

Het is niet eenvoudig een goede hypotheek af te sluiten. Er zijn immers zeer veel aanbieders met allemaal eigen voorwaarden en regeltjes. Onze hypotheekadviseur kan u helpen door de bomen het bos weer te zien. Hij kan met zijn ervaring u goed adviseren op financieel gebied. Daardoor kun je op termijn veel geld besparen, voor meer informatie klik hier.

Vlak voordat je naar de notaris gaat, zullen we samen met u de woning inspecteren. Het kan namelijk best zijn dat er tussen het sluiten van de koopovereenkomst en de levering schade aan het huis is ontstaan. De verkoper moet die schade eerst herstellen of vergoeden. Wij zullen u hierbij helpen.  

Verschillen aankoopmakelaar - verkoopmakelaar

Eigenlijk bestaan er twee soorten makelaars: verkoopmakelaars en aankoopmakelaars. Een verkoopmakelaar treedt op namens de verkoper van een huis en een aankoopmakelaar namens de koper. Hoewel een makelaar beide rollen kan vervullen, mag hij dit nooit doen rond de transactie van één en hetzelfde huis. Hij mag slechts de belangen behartigen van óf de koper óf de verkoper. Vergelijk het met twee mensen die een juridisch geschil hebben. Dan neemt elke partij een eigen advocaat in de arm. Met een makelaar is het eigenlijk net zo. Als hij al voor de verkoper werkt, kan hij onmogelijk de koper eerlijk adviseren. En andersom geldt dat natuurlijk ook.

Vijf gouden droomhuistips
  • laat uw belangen niet behartigen door de makelaar van de verkopende partij, maar neem uw eigen (aankoop)makelaar mee.
  • internet is handig tijdens oriëntatie, maar schakel daarna altijd een aankoopmakelaar in voor degelijk advies.
  • laat bij een oud huis altijd een bouwkundige inspectie uitvoeren.
  • laat uw aankoopmakelaar uitzoeken welke gemeentelijke regels er gelden en wat de bestemmingsplannen zijn.
  • laat uw aankoopmakelaar de onderhandelingen voeren.
U kunt ook de woonwens invullen. Hierin kunt u specifiek aangeven wat de wensen en eisen zijn die u aan uw nieuwe woning stelt. Naar aanleiding hiervan zullen wij vervolgens zo snel mogelijk contact met u opnemen.

Benieuwd naar wat voor u kunnen betekenen? Voor meer informatie kunt u ons bereiken op: 015 - 214 29 09 of klik hier voor ons contactformulier.